יום שני, 21 במרץ 2011

מתכון מהיר- פסטה ברוטב בולונז


שלום לכולם!

הבלוג עובר דירה לכתובת פרטית בפלטפורמה יותר נוחה שתוכלו לחפש בה לפי קטגוריות, תמונות גדולות יותר והרבה יותר כייף!

הכתובת החדשה

כל הפוסטים יהיו זמינים בהדרגה באתר החדש והבלוג פה נשאר לצורך הפניה בלבד.
לאחר שכל התכנים יעברו הבלוג פה לא יכיל תכנים.



מתכון מהיר

פסטה בולונז הגרסה של קובי
משהו חדש שאני מנסה לעשות, מדי פעם אעלה מתכונים בלי יותר מדי תמונות והסברים מסביב. זה לא יהפוך להרגל אבל זה נחמד פה ושם. הייחוד במתכון הזה הוא התאנים. נסו ותראו :-)

הייחוד פה- התאנים!
מצרכים
  • 100  גר' בשר טחון
  •  100 גר' כבד עוף קצוץ 
  •  1 בצל קצוץ דק
  • 2  שאלוט קצוץ דק
  • 4  תאנים חתוכות לקוביות קטנות
  • 3  עגבניות חתוכות לקוביות והמיץ שלהם בצד 
  •  2 כפות עגבניות מרוסקות
  •  3 עלי דפנה
  •  1 שן שום
  • 2  כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2  כפות כוסברה קצוצה
  •  1 חבילת פטריות חתוכות לקוביות
  •  1/4 גבעול כרישה קצוץ דק
  •  150 מ"ל יין אדום

ההכנה:
לאדות את הבצל במעט שמן זית ואז להוסיף את הבשרים ולבשל עד פירוק של כל הגושים.

להוסיף את התאנים והפטריות ולבשל כדקה. לאחר מכן להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל מספר דקות.
להוסיף את היין ולצמצם מעט. לאחר צמצום היין נוסיף את העגבניות המרוסקות ואת המיץ שנותר לנו מהעגבניות שחתכנו. אם אין מספיק נוזלים נוסיף עוד מים/ציר בקר/עגבניות מרוסקות. לתבל לפי הטעם במלח ופלפל.

לחתוך נייר אפיה בקוטר של הסיר ולכסות את התערובת, לבשל על אש קטנה עם מכסה פתוח כשעתיים. לבדוק כל הזמן שלא חסרים נוזלים.

את הפסטה לבשל לפי הוראות היצרן , או להכין לבד בבית, במים מומלחים קלות. עדיף פסטה מסוג שיכול להכיל את הרוטב עם חתיכות הבשר. אני השתמשתי בקונכיות.

שימו כמות רצויה של רוטב במחבת, הוסיפו את הפסטה המבושלת ובשלו ביחד מספר דקות. הגישו עם פרמזן.

בתאבון!

3 תגובות:

  1. נשמע מעניין השילוב הזה של בולונז ותאנים.
    ניסית עם תאנים טריות או מיובשות?

    השבמחק
  2. אהבתי.. !!
    בהצלחה קובי :)
    ורד יקותיאל

    השבמחק