יום ראשון, 6 בפברואר 2011

הנסיכה והעדשה

שלום לכולם!

הבלוג עובר דירה לכתובת פרטית בפלטפורמה יותר נוחה שתוכלו לחפש בה לפי קטגוריות, תמונות גדולות יותר והרבה יותר כייף!

הכתובת החדשה

כל הפוסטים יהיו זמינים בהדרגה באתר החדש והבלוג פה נשאר לצורך הפניה בלבד.
לאחר שכל התכנים יעברו הבלוג פה לא יכיל תכנים.


מרק עדשים עם ערמונים, תענוג לחיך!
כל השבוע התעסקתי עם עצמי מה להכין לתחרות. אחרי התייעצות עם שפים בבית הספר (מאיר דנון, אורי זיסו) ומחקר אישי שעשיתי, החלטתי איזה מנות אני אכין לאורך כל התחרות. ביום רביעי הגיעה החבילה של סוגת מלאה בכל המוצרים. חוץ מהעובדה שהיא שברה לי את הגב, היא גם עשתה לי כאב ראש נוראי. מה כבר אפשר לעשות עם כל כך הרבה קטניות? על התשובה הזו כבר עניתי לעצמי בהמשך. הקטניה שבחרתי להשתמש בה למנה הראשונה: "עדשים ירוקות".
אני זוכר את עצמי אוכל את מרק העדשים של אמא שלי, את המג'דרה הטעימה עם הבצל. אני לא מכיר מישהו שלא אוהב עדשים, בין אם כתומים או ירוקים. אני החלטתי להכין גרסה משלי למרק עדשים עם טוויסט קטן. מרק עדשים זו מנה לא כבדה מדי ושהטעמים מתחברים בדיוק מופלא אחד עם השני, אי אפשר להפסיק לאכול.
העוזר האישי שלי
מרק עדשים עם ערמונים

מצרכים
350 גר' עדשים ירוקות
1 שן שום
1 ליטר ציר ירקות/עוף
1 בוקה גרני
חצי בצל
50 גר' חמאה
זרעי חרדל צהוב טחון טרי
זרעי כמון טחון טרי
פלפל לבן טחון טרי
מלח
4 כפות מיץ לימון
3-4 ערמונים קלופים ומבושלים לכל מנה
ענף טימין

תהליך ההכנה
בשלב הראשון יש לנו 2 בחירות. בכדי לרכך את העדשים קצת אנו יכולים לבחור להשרות אותם במים למשך כמה שעות, או לשים בסיר עם מים שיכסו את העדשים ולחמם על האש מבלי להגיע לרתיחה, בערך חצי שעה.
אחרי שהעדשים רכים יחסית, נסנן אותם מהמים ונשים בסיר שוב. בשלב הזה נוסיף את הציר שלנו (עוף/ירקות). את הציר הכנתי קודם לכן ושמרתי בהקפאה. הבחירה אם להשתמש בציר עוף או ציר ירקות תלויה המון בטעם שלכם, ובטעמי כשרות.
מוכנים להשריה חמה?
כן, כן, כן!
נכין את הבוקה גרני. מדובר בעצם במין תיון שמכיל בתוכו המון טעמים שיוצאים אל התבשיל, אבל המקור שלהם נשאר בתוך התיון. כדי להכין אחד נקח כרישה, נחתוך מהגבעול חתיכה בגודל של כעשר ס"מ. ממנה נקלף שכבה אחת וזה בעצם המעטפת של ה"תיון" שלנו. את המעטפת הזו נמלא בעלי דפנה, פטרוזיליה וטימין. לאחר מכן נגלגל את הכרישה סביב התבלינים ונקשור בחוט מסביב בכדי שזה לא יפתח. הבוקה גרני מוכן! על תערובת התבלינים בפנים אתם שולטים ואתם יכולים לשים מה שבא לכם.

את הבוקה נכניס לתוך הסיר עם הציר והעדשים. נוסיף גם את הבצל (חתוך לחצי בלבד!) ואת שן השום. שימו לב, בשלב זה לא מוסיפים שום תבלינים, רק בסוף. נבשל על אש קטנה בסיר מכוסה כחצי שעה.
הכל מתחבא בפנים, לא לדאוג זה שם!
בינתיים נקח את הערמונים, נעשה בהם "איקס" בחלק העליון ונכניס למים טיפה מומלחים ונבשל עד שהקליפה תפתח מבעד לחריצים שעשינו.
לאחר הבישול, מתאווררים
המים מאדימים מהתרגשות!
נבדוק את העדשים, אם הם מספיק רכים נסגור את האש ונעבור לשלב הבא. השלב הבא שלנו הוא טחינת העדשים המבושלים ויצירת המרק המוגמר. נסנן מהמים את העדשים, הבצל והשום (אבל לא לזרוק את הנוזלים!). נטחן לתערובת חלקה יחסית ונחזיר הכל לתוך הנוזלים. את הבוקה הגרני זורקים.
מוכן לטחינה
לטיבול אני משתמש בתבלינים שאני טוחן במקום. הראשון הוא זרעי חרדל צהוב. אני מאוד אוהב את התבלין הזה, הוא נותן מעט מרירות וטעם חרדלי נהדר.
תמיד טוב שיש טרי
התבלין השני הוא זרעי כמון. במראה ראשון הזרעים נראים תמימים למדי, אבל שטוחנים אותם יוצאים כל הריחות והטעמים ואז מבינים, זה לא תמים בכלל. ואיך לא, נטחן גם פלפל לבן לא?
ארומתי משהו
למה הוא לבן?
בתור התחלה אני מוסיף כפית מכל תבלין לתערובת של המרק. לאחר מכן אני טועים ומוסיף עוד לפי הצורך. נוסיף כפית מהחרדל, כמון, פלפל ומלח. נוסיף את מיץ הלימון ואת רוב החמאה (נשמור חתיכה קטנה לערמונים) ונבשל עוד מספר דקות.
הופ הופ טרללה
לערבב טוב טוב
נקח לנו מסננת דקה ונשים אותה מעל קערה או כלי גדול. נשפוך חלקים מהמרק למסננת ועם כף נלחץ את התערובת לכיוון המסננת. כך עד שכל הנוזלים יוצאים מהתערובת ונשאר לנו רק שאריות של עדשים. את השאריות אפשר לזרוק.
מסונן ועל האש שוב
את מה שקיבלנו נשים בסיר ונעלה שוב על האש עד להסמכה רצויה. אני אוהב להגיש את המרק שהוא סמיך מאוד ומעליו אני מסדר ערמונים. אז בכדי שהם יעמדו כמו שצריך, המרק חייב להיות סמיך מספיק.
נכבה את האש של המרק ונכין את הערמונים. את הערמונים שבישלנו נקלף ונחתוך לרבעים/שמיניות. נשים מעט חמאה במחבת ונזגג את הערמונים בחמאה מספר דקות.

הגשה
נקח צלחת עמוקה, נמזוג מרק לגובה הרצוי. אני אוהב לשים מרק לא גבוה מדי, בכל זאת מנה ראשונה. נסדר את הערמונים במעגל במרכז הצלחת על המרק. אחת החתיכות של הערמונים נקצוץ דק ונפזר במרכז המעגל שיצרנו. מעל הערמונים נשים מקל טימין אחד.
אכלתי מלא מזה, זה טעים!


אהבתם? הכנסו עכשיו להצביע למנה הזו בתחרות בשלני הרשת של סוגת! קישור בבאנר בראש העמוד בצד ימין.
בתאבון!


*תודה לרן לזרוני על הצילומים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה