יום שישי, 28 בינואר 2011

הקאפ של הקייק


שלום לכולם!

הבלוג עובר דירה לכתובת פרטית בפלטפורמה יותר נוחה שתוכלו לחפש בה לפי קטגוריות, תמונות גדולות יותר והרבה יותר כייף!

הכתובת החדשה

כל הפוסטים יהיו זמינים בהדרגה באתר החדש והבלוג פה נשאר לצורך הפניה בלבד.
לאחר שכל התכנים יעברו הבלוג פה לא יכיל תכנים.



קאפקייקס, יש מישהו שלא אוהב את הדבר הקטן, הצבעוני והנפלא הזה? האמת שהנושא הזה עלה לגמרי במקרה. באמצע יום עבודה קרובת משפחה שלי מדברת איתי (אשתו של בנדוד אם אתם רוצים לרשום לכם בצד), קרן שמה, ואומרת לי שהיא מתחילה להכין קאפקייקס ואם אני רוצה שאבוא. אז שאני אפספס? מה פתאום. יצאתי מהעבודה, נסעתי הביתה, לקחתי את המצלמה ונסעתי הישר למטבח שלה בקרית אונו.

 
לקרן ולבן-דוד שלי, אלעד, יש מיני עסק חמוד וטעים בטירוף. קוראים לו "העוגיות של טורג'י". למה טורג'י? סתם ככה, קיצור של שם המשפחה של קרן. אז היום מדובר בפוסט אורח ראשון מסוגו בבלוג זה.

טורג'י בעבודה
איך שנכנסתי אל קרן הביתה ראיתי שהיא לא לבד במטבח, שלושה דורות של המשפחה במטבח אחד כל אחת מכינה משהו אחר. אמא שלה הכינה אוכל, סבתא שלה הכינה מתוקים מסורתיים וקרן החלה לעמול על בצק הקאפקייקס. נכנסתי למטבח וישר קיבלתי זוג מעמולים ליד, תענוג. בתכנון היה להכין מגוון סוגים של קאפקייקס עם מגוון ציפויים.
יאממ
קאפקייקס וניל שקרן כבר הכינה מראש
אז לעבודה?

קאפקייקס שוקולד עם מגוון ציפויים

מצרכים עבור 12 יחידות (תלוי בגודל שתעשו)
150 גר' חמאה
150 גר' סוכר (שימו לב שאם מגדילים כמות אז זה 1:1 חמאה:סוכר)
175 גר' קמח תופח (או שתוסיפו שקית אבקת אפיה וכפית סודה לשתיה על כמות כזו)
3 ביצים (אני מדבר על גודל L, שזה 55 גר' בערך לביצה)
2 כפות קקאו איכותי
תמצית וניל (תשתדלו לא להשתמש בזאת הזולה סבבה? )

תהליך ההכנה
התהליך מאוד מאוד פשוט. טורפים את הביצים בקערה נפרדת, שמים את כל המרכיבים במיקסר ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.
נא לטרוף! (אבל לא במובן השמן)

כמה שזה יכול להיות יפה
נכון?
לאחר מכן נקח את תבנית שקעים, נסדר מנג'טים ונמלא כל אחד בתערובת באופן שווה (בערך 3/4 מהגובה של השקע).

נפרגן קצת לתחרות שאני משתתף בה, הצביעו לי בתחרות של סוגת! (פרטים)
מסדרים
נכניס לתנור לבערך 20 דקות על 180 מעלות (שחומם מראש). ניתן לבדוק אם זה מוכן על ידי זה שהחלק העליון יהיה קשה אבל הקאפקייק עדיין יהיה רך אך לא נוזלי בפנים.
אחלה לא?
אם אתם רוצים שהקאפקייקס יהיו בטעם אחר, וניל או נוגט או מה שעולה לכם בראש, החליפו את הקקאו במה שתרצו, או שתוסיפו מרכיבים לתערובת (למשל עוגיות מרוסקות).

עכשיו החלק הבאמת מעניין, ציפויים!
נוגט ווניל
וניל עוגיות
אנחנו הכנו מספר ציפויים:
-          וניל עוגיות
-          נוגט
-          וניל עם אגוזי מלך
-          שוקולד מריר עם עדשים

וניל עוגיות / וניל עם אגוזי מלך
וניל עוגיות
רק וניל
פשוט מאוד, רק לערבב מאה גרם חמאה/מחמאה עם כמות שווה של אבקת סוכר עד שמקבלים תערובת חלקה לגמרי, להוסיף תמצית וניל לפי הטעם. אם אתם מכינים עם עוגיות אז פשוט להוסיף עוגיות מרוסקות ולערבב טוב טוב. את אגוזי המלך תטחנו דק דק ותפזרו שכבה אחידה מעל תערובת הוניל שתמרחו.

ככה זה נראה אחרי הציפוי
נוגט
נראה טעים לא?
גם פה לערבב מאה גרם חמאה רכה עם כמות שווה של אבקת נוגט. אם צריך אז תוסיפו אבקת סוכר לפי הטעם.

שוקולד מריר עם עדשים
תהליך הכנת הציפוי הזה הוא לא מסובך. צריך להכין באן-מרי, לקחת סיר וקערה שנכנסת בדיוק בסיר אך לא מגיעה לתחתית שלו. ממלאים קצת מים בסיר ושמים את הקערה מעל, נותנים למים לרתוח ובעצם ממיסים את השוקולד (אני עשיתי עם מאה גרם שוקולד מריר) עם החום של האדים בקערה. אחרי שהוא נמס לגמרי נוסיף קובית חמאה (50 גר' בערך).
נטבול את הקאפקייקס בתערובת שוקולד ואז נסדר עדשים מלמעלה.
שוקולד מריר עם עדשים ובאמצע וניל עם אגוזי מלך

וככה זה נראה בסוף, תמונות שקרן שלחה לי מהיום אחרי שכל הסוגים מוכנים.




בתאבון!




העוגיות של טורג'י
להזמנות:
קרן 0523568106
אלעד 0526969313

4 תגובות:

  1. טעמתי, היה מעולה!

    השבמחק
  2. הייתי מבין הזוללות :-) יצאו מעולות מעולות!

    השבמחק
  3. טעים טעים טעים טעים

    השבמחק
  4. זה נראה כ"כ מושלם!!!
    העדשים והשוקולד זה נראה מטורף!!!

    השבמחק