יום שישי, 25 במרץ 2011

מתכון מהיר – פטה כבד עם ריבת תאנים


שלום לכולם!

הבלוג עובר דירה לכתובת פרטית בפלטפורמה יותר נוחה שתוכלו לחפש בה לפי קטגוריות, תמונות גדולות יותר והרבה יותר כייף!

הכתובת החדשה

כל הפוסטים יהיו זמינים בהדרגה באתר החדש והבלוג פה נשאר לצורך הפניה בלבד.
לאחר שכל התכנים יעברו הבלוג פה לא יכיל תכנים.



פטה כבד עם ריבת תאנים
אפשר לוותר על הפלפל, להחליף באגוזים 

את המנה הזו אני זוכר עוד מהמסעדה שעבדתי בה בתור מלצר פעם. אני לפחות לא יכול להפסיק לאכול אותה, תנסו את המתכון ותראו שגם אתם!

מצרכים:
100 גר' כבד עוף נקי
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
50 גר' חמאה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
רבע כוס ברנדי
חצי שקית ג'לטין

מצרכים עבור ריבת התאנים:
100 גר' תאנים טריות חתוכות לקוביות קטנות
רבע כוס סילאן תמרים
רבע כוס סוכר חום טבעי
רבע כוס ליקר טריפל-סק
רבע כוס מים
רבע שקית ג'לטין

תהליך ההכנה
מאדים את הבצל בחמאה מספר דקות, מטבלים את הכבדים לפי הטעם ומכניסים לבצל. מבשלים עד שזה כמעט מוכן, לא עד הסוף! שיהיה קצת ורדרד מבפנים.
נוריד מהאש ונטחן את התערובת במעבד מזון. השלב הבא הוא לבחירתכם, אתם יכולים לבחור לסנן את התערובת ולקבל תוצאה חלקה יותר, או להשאיר אותה ככה ולאכול לשובע.
לאחר הסינון , או לא, נחמם את הברנדי עם הג'לטין עד שהוא נמס ונוסיף לתערובת. נסדר בכלי בכדי שהפטה יקבל צורה, נרפד את הכלי בנייר אפיה או ניילון נצמד.
עכשיו מכניסים לקירור עד להתייצבות התערובת.

הכנת הריבה מאוד פשוטה, פשוט שמים הכל בסיר ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה הרצויה. אם להוסיף ג'לטין או לא זה לבחירתכם פה. אתם יכולים לצמצם את הריבה ולהוסיף עוד סוכר ולקבל סמיכות ללא ג'לטין. שימו לב אבל שכמה שיותר סוכר או יותר צמצום ככה הטעמים חזקים ומתוקים יותר.

מקררים את הכל, מוציאים את הפטה כבד מהמקרר לנייר אפיה. נטחן תערובת של פלפלים (אדום, שחור, לבן) ונפזר על נייר האפיה. נגלגל את הפטה עד שהוא מכוסה מכל הכיוונים בפלפל.

הגשה
נחתוך פרוסה (או כמה) יפות מהפטה, נסדר בצלחת עם מעט ריבת תאנים.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה