יום שישי, 6 במאי 2011

הבית של פיסטוק


שלום לכולם!

הבלוג עובר דירה לכתובת פרטית בפלטפורמה יותר נוחה שתוכלו לחפש בה לפי קטגוריות, תמונות גדולות יותר והרבה יותר כייף!

הכתובת החדשה

כל הפוסטים יהיו זמינים בהדרגה באתר החדש והבלוג פה נשאר לצורך הפניה בלבד.
לאחר שכל התכנים יעברו הבלוג פה לא יכיל תכנים.



לקראת יום העצמאות שמתקרב עלה בי החשק להכין קציצה/קבב מהיר וטעים. אבל הייתי חייב לעשות בו משהו מיוחד שיתן טוויסט שיפתיע את מי שאוכל. מה הולך טוב עם בשר? הופ! ראיתי חבילת פיסטוקים  שהתחלתי לאכול יום קודם לכן.

ישר עלה לי רעיון של קציצה ממולאת במחית פיסטוקים. אוקי, מה נשלב עם זה? קרם חצילים עם מיונז!
בקיצור, המתכון של היום הוא לגמרי ישראלי, קל, מהיר וטעים! כל קציצה יוצאת יחסית גדולה ככה ש2 יחידות לאדם מספיקות בהחלט.

ניסיתי כמה וריאציות והחלטתי בסוף ללכת על קציצה שמצופה בקמח, ביצה ופירורי לחם. זה יוצר מעטפת קראנצ'ית מדהימה ואת הטיגון עושים על אש נמוכה יחסית בגלל הגודל של הקציצה.

קבב בהפתעה : ממולא בפיסטוקים על מצע של קרם חצילים

מצרכים עבור הקבב
1 בצל
1 שן שום
צרור פטרוזיליה
פלפל
מלח
500 גר' בשר טחון עם שומן

מצרכים עבור מחית פיסטוקים
400 גר' פיסטוקים קלויים
1 כף שמן זית
בלי הקליפה, כן?
מצרכים עבור קרם חצילים
1 חציל גדול
1 חלמון
150 מ"ל שמן נטרלי
מלח
פלפל
חומץ בן יין
1 כף חרדל דיז'ון
1 שן שום
החציל, טוב הוא
תהליך ההכנה
נכין קודם את קרם החצילים ונכניס למקרר. נקלה את החציל במחבת בלי שמן בכלל ועם מכסה עד שהוא עשוי מכל הצדדים. נהפוך אותו כל פעם לצד אחר, נתן בסוף לחציל לנוח בתוך המכסה עד שכל הנוזלים יוצאים למחבת.

מיונז מוכן
בינתיים נכין את המיונז. נקח את החלמון ונערבב עם החרדל ובעדינות נתחיל לזלף שמן תוך כדי ערבוב של התערובת. שימו לב שצריכה להווצר אמולסיה בין השמן לתערובת. המשיכו כך עד שכל השמן נגמר. תבלו בפלפל ומלח והוסיפו כפית חומץ בן יין.

נוריד את הקליפה מהחציל ונכניס למעבד מזון עם שן שום. נטחן עד קבלת עיסה חלקה. נוסיף את המיונז ונתקן תיבול. עכשיו אפשר לשמור במקרר עד שהמנה מוכנה. שימו לב! הקרם יישמר עד 3 ימים במקרר בגלל החלמון שיש בו.
חציל, שום ופטרוזיליה במעבד מזון
עם המיונז, מוכן!
עכשיו נטפל בפיסטוקים. את הפיסטוקים הקלויים נשים במעבד מזון ונטחן עד קבלת עיסה מגורענת קלות. ניתן להוסיף כף שמן זית אם זה יבש מדי.
לפני
בטחינה
מוכן!
לאחר שהפיסטוקים והקרם מוכנים אפשר לטפל בבשר. נטחן במעבד מזון בצל, פטרוזיליה ושן שום. נערבב ביחד עם הבשר ונתבל במלח ופלפל.


לערבב עם הבשר
מוכן לטיפול
עכשיו החלק הכיפי. נקח כמות נכבדת של בשר ונגלגל לכדור. על כף היד נמעך את הכדור וניצור גומה. בגומה נשים מעט ממחית הפיסטוקים ואז נקפל את הבשר מסביב לה, ממש כמו קובה! נגלל בחזרה לצורה של כדור ונצפה קודם בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפרורי לחם. נשים בצד עד הטיגון.
ספרה?
ממלאים
סוגרים
מצופה ומוכן לטיגון
את הטיגון חשוב לבצע על אש נמוכה יחסית בכדי שהבשר לא ישרף ויתבשל כולו עד בפנים. אפשר לאפות גם בתנור אם רוצים.

מבפנים זה נראה ככה
עם המנה הזו אני הגשתי צ'יפס בטטה. אפשר כל דבר אחר החל מאספרגוס ועד פירה מסוגנן. תתפרעו!

צורת הגשה
מסדרים מעט קרם חצילים על הצלחת, מעל הקרם מסדרים 2 קציצות וכדורי פיסטוק מהתערובת שנשארה. למעלה אפשר לפזר מעט רוקט ולשים את התוספת לצד הקרם.

בתאבון!


2 תגובות:

  1. אני חולה על פיסטוקים!
    אני אנסה לפצוח במשחקי בישול ולהמציא גרסה צמחונית כדי שגם הקטן שלי יסכים לאכול.
    מקווה שזה יעבוד עם שבבי סויה.

    השבמחק