יום שבת, 21 במאי 2011

שיכור ולא מיין


שלום לכולם!

הבלוג עובר דירה לכתובת פרטית בפלטפורמה יותר נוחה שתוכלו לחפש בה לפי קטגוריות, תמונות גדולות יותר והרבה יותר כייף!

הכתובת החדשה

כל הפוסטים יהיו זמינים בהדרגה באתר החדש והבלוג פה נשאר לצורך הפניה בלבד.
לאחר שכל התכנים יעברו הבלוג פה לא יכיל תכנים.



אני בדיוק צופה בשני גברים וחצי (הסדרה כן?) ועל הסבתא בסלון נשפך סיר ענק של פסטה. באופן אירוני לחלוטין זה משתלב נפלא עם הנושא של הפוסט היום.

בשיעור האחרון הכנו פצולטי שרימפס. סוג של רביולי שהבצק של הפסטה עשיר בחלמונים ללא מים בכלל. אפשר לעשות מזה אטריות ביצים עשירות גם כן וכל דבר אחר שהבסיס שלו הוא פסטה מבצק ביצים.

הייחוד במנה הזו זה לא רק הפסטה העשירה אלא הרוטב המתלווה אליה, פלפלים קלויים. רוטב בצבע אדום עמוק שמעניק נופח מיוחד למנה הפשוטה מאוד הזו. הטעם של המנה הזו פשוט מאוד מ-ש-כ-ר!

לשומרי כשרות ניתן להחליף את השרימפס בחזה עוף או סוג של דג כל שהוא. משהו קל ולא כבד מדי.

המתכון מאוד פשוט וקל להכנה. כל שדרוש לכם זה מכונת פסטה לרידוד, או ידיים חזקות (אבל רוב הסיכויים שלא תגיעו לרידוד הרצוי), סיר עם מים ובלנדר מוט או בלנדר רגיל.

את המתכון שיניתי קצת כך שהוא יותר לטעמי. מקווה שתאהבו!

רביולי משולשים במילוי שרימפס עם קרם פלפלים

מצרכים

לבצק פסטה
300 גר' קמח פסטה
5 חלמונים
מעט מלח

מלית לרביולי
6-7 יחידות שרימפס
1/2 כף ברנדי
1 שן שום בינונית
מלח
פלפל

קרם פלפלים
2 פלפלים אדומים מתוקים גדולים
1/2 בצל קצוץ
20 גר' חמאה
מלח
פלפל
100 מ"ל ציר עוף/ירקות/דגים

תהליך ההכנה
נכין את הבצק. נשים את הקמח על משטח וניצור גומה, ניצוק את החלמונים והמלח לאמצע ונגבש הכל לכדי בצק. אם הוא קשה מדי נרטיב את הידיים ונלוש עד שהוא מגיע למרקם אחיד אך קשיח.
נח במקרר אחרי ההכנה
נקלה את הפלפלים בתנור בטמפרטורה גבוהה עד שהם שחורים מכל הצדדים אבל לא מיובשים. נוציא מהתנור ונתן להם להתקרר מעט.

את הבצל נאדה מעט עם החמאה ונקלוף את הפלפלים מהקליפה השחורה. נחתוך ונוסיף לבצל. נוסיף את הציר ונבשל עד שנגיע לסמיכות קרמית כזו אבל זה עדיין נוזלי. נשמור מעט ציר בצד לצורך הוספה במקרה שצריך.
לפני הוספת פלפל קלוי וציר
בזמן שהנוזל מתבשל ננקה את השרימפסים מהשריון, רגליים ומעיים. נקצוץ אותם באופן גס ונערבב עם הברנדי ומעט מלח ופלפל, נוסיף שן שום כתושה אחת. המלית מוכנה ניתן להכניס למקרר למנוחה.
לפני הניקוי
נעבור לרידוד הבצק. נקח חצי מכמות הבצק נרדד מעט במערוך ונעביר על הרמה הראשונה. נקפל לחצי ונעביר שוב, כך נעשה 4 פעמים. לאחר מכן נתחיל לרדד את החתיכה עד לרמה 8-9 במכונת. אנו רוצים בצק דק ועדין.
בהתחלת הרידוד, קיפול ועוד קיפול
שהבצק מרודד נחתוך ממנו קוביות, נשים מעט מלית במרכז ונרטיב את הצדדים של הבצק שנותרו. נקפל כל חתיכה למשולש ונחתוך את הצדדים לקבלת משולש מושלם.
ממלאים
מקפלים
נרתיח בסיר גדול מים ומלח בכדי לבשל את הפסטה.

שהנוזל ברוטב הצטמצם למרקם הרצוי נעביר את התערובת לכד מדידה או משהו ארוך וצר אחר ונטחן באמצעות בלנדר מוט או בבלנדר רגיל. נחזיר לסיר ונבשל מעט. נתקן תיבול בפלפל ומלח.
לאחר הטחינה לפני הסיר
עכשיו שהרוטב מוכן, הפסטה מחכה לבישול ניתן להתחיל בהכנת המנה עצמה. נבשל את הרביולי במים כ3-4 דקות, לאחר ההוצאה נקפיץ אותם במעט חמאה.

צורת הגשה
נגיש בצלחת שהרוטב פלפלים מונח על הצלחת או מעל הרביולי.
זה סתם מהיר אבל תראו את התמונה למעלה
* אפשר להוסיף לפלפלים גבינה רכה כמו מסקרפונה או שמנת וניתן להוסיף למלית עשב כלשהוא כמו טרגון, מרווה, לימונית.

בתאבון!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה