יום שלישי, 15 במרץ 2011

הופ עוף טרללה


שלום לכולם!

הבלוג עובר דירה לכתובת פרטית בפלטפורמה יותר נוחה שתוכלו לחפש בה לפי קטגוריות, תמונות גדולות יותר והרבה יותר כייף!

הכתובת החדשה

כל הפוסטים יהיו זמינים בהדרגה באתר החדש והבלוג פה נשאר לצורך הפניה בלבד.
לאחר שכל התכנים יעברו הבלוג פה לא יכיל תכנים.



שאתם חושבים על עוף ופטריות, מה יוצא מזה? בשישי האחרון עמדתי במקום של התמודדות עם הסוגיה הקשה הזו. בזמן שאני חושב על הפטריות ועל התרנגולת שתרמה לי את החזה שלה, מצאתי במקרר כרישה אמתנית (אבל באמת, ענקית! ביקשתי שבוע שעבר מאבא לקנות לי כרישה הוא הביא לי 4 חתיכות שגידלו על סטרואידים), בצלי שאלוט קטנים ותפוח אדמה צהוב עם טעם מענג.
זה מה שיצא בסוף
חתכתי, שוב ושוב ושוב ובסוף יצאה לי תערובת של עוף. מה אפשר כבר לעשות עם תערובת של עוף? נכין רולדה! נקח קמח מלא, נערבב מעט בצק והופ לתנור!

כולכם רגילים לקרוא בבלוג פה מתכונים לא ממש דלים בקלוריות או בשומן. ובכן, הפעם אפשר לומר שהמתכון הזה דיי בריא. הוא משלב מרכיבים טריים ומזינים מאוד, עוטף אותו בצק מקמח מלא שעשיר בסיבים. ואם תוותרו על המיונז, זה אפילו לא יהיה משמין.

אז לעבודה!

רולדה מקמח מלא במילוי ספיישל
מצרכים למלית
150 גר' עוף טחון
2 בצלי שאלוט גדולים קצוצים דק דק
1 חבילת פטריות שמפניון קצוצה דק
1 תפו"א צהוב בינוני קצוץ דק
150 גר' כרישה (בערך) קצוצה דק דק
מעט שמן זית
פלפל
מלח
מעט יין לבן

מצרכים לבצק
3 גר' שמרים
180 גר' קמח מלא
מעט מלח
מעט שמן זית
מעט סוכר
מים

תהליך ההכנה
נערבב מעט מים עם השמרים ומעט סוכר. לתוכם נערבב חצי מכמות הקמח עד קבלת תערובת דביקה. נתן לה לנוח למשך 20 דקות. לאחר מכן נוסיף את יתר המרכיבים ונלוש לבצק אחיד. לשים בצד לחצי שעה בערך.
שמרים במים
ואז בא הקמח
עכשיו מחכים
הכנת המלית
עם מעט שמן זית במחבת נאדה את הבצל, כרישה ותפו"א ביחד מספר דקות. לאחר מכן נוסיף את הפטריות. נבשל עוד מספר דקות, נוסיף יין לבן ונצמצם ונוריד מהאש. מי שרוצה לפנק את עצמו מוזמן לזרוק קובית חמאה לבפנים. לתבל לפי הצורך.

אחרי שהמלית התקררה נוסיף את העוף הטחון ונערבב טוב טוב, בכדי לבדוק תיבול נקח מעט מהמלית ונטגן. לתקן תיבול לפי הצורך. אני אוהב שהמלית מתפוררת בתוך הרולדה, מי שרוצה שייצא לו גוש אחיד שיוסיף ביצה אחת לתערובת העוף.
יאללה, לערבב!
אחרי שהמלית מוכנה, נרדד את הבצק ונשפוך אותה עליו. נגלגל לרולדה ונצפה בחלמון. אפשר לפזר שומשום, קצח או פרג למעלה.
מרודד
ממולא
מגולגל
נכניס לאפיה בחום של 180 מעלות לבערך רבע שעה- עשרים דקות.
אפוי
הכנת המיונז
בכדי להכין מיונז כל שנצטרך זה חלמון אחד, כף חרדל, מלח, פלפל ושמן נטרלי. נערבב את החלמון והחרדל ביחד ונוסיף לאט שמן תוך כדי ערבוב. נראה שנוצרת אמולסיה (תגובה כימית בין תרכיבי החומרים) שקושרת את השמן לתערובת. נמשיך לערבב ולהוסיף שמן עד הסמיכות הרצויה.

לאחר מכן, נתבל ונוסיף מעט חומץ בן יין. נערבב טוב טוב ונוסיף איזה תבלינים שאנו רוצים. אני מוסיף מעט שמן זית, כוסברה יבשה וזרעי חרדל.

הגשה
נקח פרוסה מהרולדה, נפזר מעט מיונז למעלה. בתאבון!
ככה זה עם המיונז
טעים!!


תגובה 1:

  1. ממש ממש לטעמי!

    זה נראה כל כך טוב והייתי נותנת בזה ביס אימתני עכשיו.

    אהבתי ממש את הבלוג

    השבמחק